Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Krajští radní vyznamenali dvanáct osobností regionu

Krajští radní  vyznamenali dvanáct osobností regionu

18. dubna 2024 - Zlínský kraj– Za dlouholetou kvalitní činnost ocenili v pátek 12. dubna ve zlínském Kongresovém centru krajští radní v čele s hejtmanem Radimem Holišem dvanáct významných osobností z regionu působících v medicíně, školství, kultuře, sportu, krizovém řízení, neziskovém sektoru i v dalších oblastech. Na slavnostním galavečeru jim předali Záslužná vyznamenání II. stupně Zlínského kraje.

To za nás nebylo? Je to kampaň!

To za nás nebylo? Je to kampaň!

17. dubna 2024 - Praha - Filmový trailer na novou nekorektní komedii, která si utahuje z chování puberťáků, získal přes půl milionu zhlédnutí během necelých dvou týdnů. Oblíbili si ho zejména rodiče. Všechno je ale jinak. Nejde o film. Je to kampaň cílící na rodiče, kteří bagatelizují duševní zdraví svých dětí.

Z festivalových pódií přes červený koberec až do Rudolfina

Z festivalových pódií přes červený koberec až do Rudolfina

17. dubna 2024 - Česká republika - Mladý a dynamický symfonický orchestr Police Symphony Orchestra ve svém čtrnáctém roce existence sestoupí na okamžik z hudebních pódií na filmová plátna. Dokumentární film s názvem Velký finále mapuje tři roky života mladých lidí amatérského orchestru, jejich radosti i strasti, úspěchy i vyčerpání, ale hlavně odhodlání jít si za svými sny.

Česká televize představila první soutěžící

Česká televize představila první soutěžící

16. dubna 2024 - Praha - O přízeň diváků v soutěži StarDance se bude ucházet například hvězda seriálu Kukačky Marta Dancingerová, divadelní a filmová herečka Jana Paulová, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, kuchařka a výrazná osobnost sociálních sítí Chili Ta i herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková. Loňská, dvanáctá řada StarDance oslovila téměř 4,5 milionu diváků.

„Brněnské moře“ už funguje

„Brněnské moře“  už funguje

16. dubna 2024 - Brno - Po několikaměsíční přestávce je opět v provozu fontána na Moravském náměstí. K napuštění takzvaného brněnského moře došlo letos o téměř měsíc dříve než obvykle.

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

15. dubna 2024 - Liberecký kraj - Putovní výstavu s názvem Revitalizované brownfieldy Libereckého kraje budou hostit prostory v jabloneckém obchodním domě CENTRAL. Expozici pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. Přístupná bude zdarma od 15. do 30. dubna.

Jan Žižka dostane k výročí návštěvnické centrum za 115 milionů

Jan Žižka dostane k výročí návštěvnické centrum za 115 milionů

15. dubna 2024 - Trocnov - Slavnostním poklepáním na základní kámen zahájilo Jihočeské muzeum stavbu návštěvnického a vzdělávacího centra. Stalo se tak v areálu Archeoskanzenu Trocnov.

Lounskou galerii navštívil velvyslanec Argentiny

Lounskou galerii navštívil velvyslanec Argentiny

14. dubna 2024 - Louny - Lounská galerie Benedikta Rejta pokřtila svou první cizojazyčnou publikaci – katalog ke stejnojmenné výstavě Konstruktivní tendence - Mezi napětím a křehkou stabilitou, která proběhla v galerii v minulém roce. Galerie se současně přidala k oslavě 100. výročí česko-argentinských diplomatických vztahů a na křtu přivítala velvyslance Argentinské republiky J. E. p. Claudia Javiera Rozenzwaiga, hejtmana Jana Schillera, starostu města Louny Milana Rychtaříka a předsedu krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimila Skálu.

Kraj podpoří Rok české hudby

Kraj podpoří Rok české hudby

14. dubna 2024 - Liberecký kraj - Téměř osm set tisíc korun věnuje Liberecký kraj na podporu české hudby: Děje se tak prostřednictvím speciálně zaměřeného dotačního programu 7.11 Rok české hudby. Celkem si pořadatelé kulturních akcí z oblasti klasické hudby rozdělí 769.015 korun.

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

14. dubna 2024 - Praha - Závěrečné týdny letních prázdnin si už po jednadvacáté podmaní novocirkusové umění na pražské Letné. Největší český festival nového cirkusu a divadla, Letní Letná, otevře 15. srpna svá šapitó návštěvníkům všech generací i rozličných zájmů.

Hitmakeři ve Filharmonii Hradec Králové

Hitmakeři ve Filharmonii Hradec Králové

14. dubna 2024 - Hradec Králové - Koncert pro rodiny s dětmi, vystoupení písničkářů a kapel populárních žánrů, vzpomínka na známou hudební osobnost Hradce Králové. V první polovině dubna dává královéhradecká Filharmonie prostor mladým hudebníkům i posluchačům a propojuje hudební žánry.

Strana výpisu

8 ...